Campanya sobre el bon ús del mòbil i les xarxes socials als centres educatius


30 Ene, 2020

cartel-decÁlogo

El Defensor de l'Professor del sindicat ANPE és un servei d'atenció immediata i gratuïta per a docents víctimes de situacions de conflictivitat i violència a les aules. Aquest servei ha detectat en el primer trimestre del curs escolar un increment alarmant de denúncies del professorat pel mal ús dels grups de WhatsApp i de les diferents xarxes socials (Facebook, Instagram, TikTok...) per part d'alumnat de centres d'ensenyament secundari, en què destaquen enregistraments, difamacions, insults o amenaces a docents o a altres alumnes.

La proliferació del mal ús de les xarxes socials i dels grups de missatgeria està cada vegada més present a la nostra societat, sent reflex directe el que està passant en molts centres educatius.

ANPE té un compromís ferm amb la convivència escolar, requisit fonamental del procés d'ensenyament i aprenentatge, que té com a pilars el respecte, la no violència, la tolerància i el benestar emocional de tota la comunitat educativa per assolir l'èxit educatiu.

ANPE, sindicat exclusiu de docents d'ensenyament públic, seguirà denunciant aquesta xacra de violència i assetjament escolar en els centres, apostant per les bones pràctiques educatives en pro de la convivència escolar, i sol·licita la cooperació de l'alumnat, famílies, administració, i tots aquells que participen de l'procés educatiu per generar un ambient propici per a una educació de qualitat.