El Departament d'Educació no reacciona


04 Abr, 2020

Després de la reunió virtual, celebrada el divendres 3 d’abril amb el Departament d’Educació, aquest segueix sense establir unes directrius clares, coherents i precises, i el que és pitjor sense comprometre’s a acceptar les millores propostes pels sindicats, obstinant-se, per exemple, en la interrupció dels nomenaments.

És per aquest motiu que, des d’ANPE Catalunya, emetem aquest comunicat per mostrar el nostre malestar i reivindicar:

  • Suspensió del Decret d’Autonomia i establiment d’uns criteris mínims per part del Departament i no dels directors/es dels centres educatius.
  • Donar unes eines senzilles i útils i accessibles per tal que tothom pugui seguir-les des de casa.
  • Cal que potenciem l’autonomia de  l’alumne, amb activitats auto correctives i experimentals que potenciïn l’aprenentatge vivencial. El teletreball no és la millor opció per a part del nostre alumnat, ja que les desigualtats entre aquests marcaran una gran bretxa digital i socioeconòmica.
  • El 3r trimestre hauria de ser un repàs per treballar aquelles competències i dimensions que durant el curs s’han desenvolupat i potser no han estat assolides.
  • Nous nomenaments a partir del 14 d’abril. Necessitem més que mai al col·lectiu de substituts per cobrir les més que probables baixes i els permisos maternitat/paternitat que es puguin produir.

Finalment, El Departament ha reconegut que en cap moment va manifestar que es modificaria el calendari escolar, per tant el període de Setmana Santa continua sent dies festius i no laborables.

No tot s’hi val! ANPE demana respectar els drets i condicions laborals dels docents per tal que aquesta gran crisi de país no vulneri més les nostres famílies.

 

#AquestVirusLaturemUnits

#JoEmQuedoACasa

#GaudiremLesVacances

#AnpeAmbTu