PER LA TEVA SALUT, PER LA TEVA ESCOLA, SÍ A LA INFERMERA ESCOLAR


21 Ago, 2020

infermera-escolar

ANPE, membre de la plataforma per la infermera escolar, reprèn la campanya de sensibilització dirigida a la comunitat educativa i la ciutadania, que porta per títol “Per la teva salut, per la teva escola, sí a la infermera escolar”.

Amb aquesta campanya, ANPE vol deixar patent la importància de la INFERMERA  ESCOLAR en els centres educatius, ja que són el personal qualificat per realitzar les mesures de prevenció, detecció de símptomes i control de rebrots davant el COVID-19. Per aquestes raons, el servei d'infermeria escolar no és un luxe sinó una necessitat.

L'OMS, al seu torn, veu favorable la incorporació del servei d'infermeria escolar en els centres educatius, cosa que des d'ANPE sempre hem defensat i ara, amb la propagació del COVID-19, es fa molt més necessari de cara a l'inici de curs.

A més, hem de recordar que UNICEF assenyala que són prioritaris els drets de l'infant i dins d'aquests drets n'hi ha dos que són innegociables, el dret a la salut i el dret a l'educació, que són el motiu de la campanya.

ANPE seguirà demanant l'adequació d'espais, la disminució de ràtios, l’augment de les plantilles de professorat i un pla de digitalització que compensi l'ensenyament presencial. Atès que, si alguna cosa ens ha ensenyat aquesta pandèmia, és que la figura del docent és insubstituïble i que l'ensenyament públic ens iguala a tots. Per això, demanem que la tornada a les aules es produeixi amb les majors garanties de salut possibles.