Jornada Continuada, per què no?


25 Sep, 2020

jornada-continuada

Fa uns dies que em començat el curs i, malgrat tothom insisteix que l’escola és un lloc segur, els grups escolars confinats van pujant dia a dia en consonància amb l’augment de contagis per aquesta segona onada de la pandèmia, que ja ningú s’atreveix a negar.

Menys l’ús de mascareta i la neteja de mans, el Departament ha menyspreat sistemàticament les altres mesures recomanades per Salut, com són la distància de seguretat i evitar els desplaçaments: les ràtios són igual o superior al curs passat (sobre tot a secundària i, especialment a batxillerat) i els desplaçaments es dupliquen a primària per l’horari partit de l’alumnat amb les inevitables aglomeracions que es poden produir per l’afluència de pares i mares a les entrades i sortides de les escoles.

A la crisi anterior, la Sra. Rigau va permetre la implantació de la Jornada Continuada a secundària, no per motius pedagògics, sinó econòmics. En aquesta crisi, el Sr. Bargalló no ha volgut ni parlar-ne, malgrat que tots veiem l’ocasió idònia per implantar-la a primària, reduint d’aquesta manera els desplaçaments a la meitat i atenent la petició de més de 17000 famílies que estan demanant un horari lectiu continuat de 9 a 14 hores i un horari de menjador, per als que ho desitgin, de 14 a 16.30 hores. Una proposta que defensen "té més sentit que mai" aquest curs per la situació sanitària provocada per la covid-19.

ANPE, defensor i impulsor de la Jornada Continuada a tot l’Estat, dona suport a la Plataforma “Volem la Jornada Contínua” i reivindiquem que és necessari reduir el nombre de desplaçaments i l'afluència de persones a les entrades i sortides dels centres per garantir la seguretat i la protecció de tothom.

Denunciem un cop més la poca previsió i l’obstinació de l’Administració en fer cas omís del dret de les famílies a poder decidir lliurement l'horari escolar dels infants, especialment quan tothom sabia l’escenari que tindríem amb l’obertura dels centres educatius i l’inici de la tardor.