Som docents, no infermers!


05 Nov, 2020

Quo usque tandem abutere, Bargalló, patientia nostra?

Comencen a cansar les grans compareixences del conseller Bargalló en les quals no fa més que complaure’s a si mateix i insistir sempre en que l’escoles són segures, sense la més mínima autocrítica a una gestió molt deficient, que menysprea els docents i els seus representants legals, i mostra el més absolut desconeixement de la realitat que s’està vivint als centres educatius.

Per garantir la presencialitat als centres educatius sobren tantes paraules i calen més fets.

 Perquè és totalment INACCEPTABLE:

  • Que encara no hagin arribat als centres tots els recursos informàtics necessaris per poder portar a terme el model híbrid d’ensenyament que ara toca fer. Els estem esperant des del mes de maig. Com sempre tard!
  • Escoltar dia rere dia que les escoles són segures quan no han disminuït les ràtios (tenim aules amb 36 alumnes o més); no han incrementat el pressupost de neteja i desinfecció ni la dotació per equips de protecció individual. Portem mesos esperant la realització de proves PCR a tot el personal que hagi estat en contacte amb casos positius i demanant solucions per a la ventilació de les aules. Respecte a això últim, el conseller ha manifestat que ara si que s’hi posaran!
  • La manca de personal i baixes sense cobrir, el que provoca que molts centres es trobin diàriament amb aules sense professorat. Recordem que van prometre que contractarien tants professors com hi fessin falta. Els seguim esperant!

Per si tot això no fos suficient, ara ens trobem amb una altra genialitat del Govern, intentant convertir els docents en infermers/es, com a resultes de l’aprovació d’un nou annex al Procediment d’actuació enfront de casos d’infecció, que trasllada als centres educatius la responsabilitat de supervisar la presa d’automostres PCR a l’educació secundària (inclòs l’alumnat amb diversitat funcional) i a la post obligatòria, així com el seguiment als contactes dels grups de convivència estable escolars. “Això no suposarà més estrès ni pressió per als docents” Núria Cuenca, secretària general d’Educació, dixit.

En ANPE portem molt temps reclamant la figura d'un infermer/a als centres educatius per tal que gestioni els temes competencials que li siguin assignats. No podem tolerar que es continuï sobrecarregant els docents i els equips directius de més tasques que no siguin les pròpies, ni acceptar aquesta responsabilitat que sobrepassa les nostres competències.

Per últim, volem denunciar que hi ha substituts/es amb nomenaments des de setembre que encara no han cobrat cap nòmina. El Departament va al·legar problemes informàtics al guardar els diferents nomenaments. Mentrestant, alguns docents han hagut de renunciar al nomenament perquè no han pogut fer front al lloguer i les despeses que provoca tenir la feina lluny de la seva residència habitual, empitjorant encara més la ja malmesa gestió de la borsa i de rebot la correcta atenció a l’alumnat i el bon funcionament dels centres.

Des D'ANPE seguirem lluitant i denunciant la manca de recursos a les aules. Seguirem exigint la disminució de ràtios, més docents, més mesures de seguretat als centres i menys marcs teòrics que no ens porten enlloc.

Necessitem més fets i menys paraules, només així garantirem, a banda de la presencialitat als centres, el dret a la SALUT de l’alumnat, els docents i la resta de la comunitat educativa.