El servei del Defensor del Professor llança un decàleg per a la gestió de l'estrès docent en temps de la covid 19


04 Dic, 2020

decàleg

Des del servei del Defensor del Professor d'ANPE venim observant un augment de les malalties associades a l'estrès i l'ansietat i, com a conseqüència, un increment de les baixes laborals.

La situació actual d'alerta sanitària tampoc ajuda i suposa un cost emocional addicional per als docents i pot arribar a reduir significativament el seu rendiment professional: l'adaptació tan ràpida i inesperada a l'ensenyament en línia que substitueix  l'ensenyament presencial en l'últim trimestre del curs passat , la manca de regulació del teletreball, l'absència de feedback amb l'alumnat i les famílies, el mal ús de les xarxes socials, la planificació tardana de protocols sanitaris, l'absència d'adaptació a el lloc de treball per al personal vulnerable, etc.

Per això, des del servei del Defensor del Professor d'ANPE, compromesos amb seguir treballant en  donar suport als docents, llancem aquesta nova campanya, en què amb 10 indicacions s’intenta millorar el dia a dia dels docents i evitar que s'arribi a situacions d'estrès que perjudiquin negativament en el quefer diari dels professionals de l'ensenyament.

El decàleg dóna pautes d'actuació per gestionar l'estrès a què s'enfronten els docents en el seu dia a dia i per prevenir l'aparició de malalties relacionades amb l'estat anímic.

ANPE i el servei del Defensor del Professor estem sempre compromesos amb donar suport i assessorament als docents, així com millorar la seva consideració social, fent arribar a l'opinió pública el dia a dia dels centres educatius, i posar  l'Educació i els seus professionals en el lloc que realment es mereixen.