Cessament dels i les docents que substituïen al personal vulnerable amb permís inexcusable fins a final de curs


21 Dic, 2020

inacceptable

ANPE exigeix una rectificació immediata davant del cessament dels i les docents que substituïen al personal vulnerable amb permís inexcusable fins a final de curs. 

El passat divendres,18 de desembre, ens arriba a les oïdes que el Departament d'Educació "amb les seves mans rentades" emetia una sèrie de cartes als i els docents vulnerables amb permís inexcusable fins a final de curs on se’ls manifestava  que el dia 21 de desembre, és a dir, avui, últim dia del trimestre,  finalitzava el seu permís, sense explicar el motiu pel qual deixaven de gaudir-lo.

Amb aquest fet, de nou tornen a crear inquietuds entre el personal vulnerable, les persones que els substitueixen i els propis centres educatius. Recordeu que aquests docents vulnerables són aquells/es als quals el Departament els havia concedit un permís de deure inexcusable pel fet de no haver-hi estat possible tramitar la baixa mèdica (IT).

Sr. Conseller Josep Bargalló, això ho podia haver fet abans que finalitzessin els nomenaments del trimestre, o bé, esperar-s'hi a retornar de les vacances de Nadal? Després, es vostè mateix qui se'n congratula, agraint als més de 160.000 professionals la magnífica tasca que han fet als centres. Vergonyós, ara sí que és el moment que s'ho faci mirar, perquè la seva manera d'actuar no és gens DIGNA. 

De nou ens trobem en un escenari caòtic per les condicions en què queden els i les treballadors/es substituts/es, desolats cada dia, esgotats i que es lleven al matí sense saber què els hi pot deparar el seu contracte de treball. Des d'ANPE els entenem perfectament, perquè nosaltres sí som persones amb uns valors ètics que ens posem a la seva pell i patim amb ells/es.

Sr. Conseller, des d'ANPE esperem que actuï de nou i rectifiqui davant d'aquest fet que sols vostè ha decidit portar a terme. Tan de bo ho faci! N'estarem pendents als mitjans de comunicació, com ens té acostumats últimament…