Dia Internacional de l'Infermer@


12 May, 2021

infermera

Amb aquesta campanya, ANPE vol visibilitzar la importància de la INFERMER @ ESCOLAR en els centres educatius, ja que són el personal qualificat per realitzar les mesures de prevenció, detecció de símptomes i control de rebrots davant la COVID-19. Per aquestes raons, el servei d'infermeria escolar, no és un luxe sinó una necessitat.

L'OMS, al seu torn, veu favorable la incorporació del servei d'infermeria escolar en els centres educatius, cosa que des d'ANPE sempre hem defensat i que ara, amb la propagació de la COVID-19, es fa molt més necessària de cara a l'inici de curs.

A més, hem de recordar que UNICEF assenyala que són prioritaris els drets de l'infant i dins d'aquests drets n'hi ha dos que són innegociables, el dret a la salut i el dret a l'educació, que són el motiu de la campanya.

ANPE seguirà demanant l'adequació d'espais, disminució de ràtios, augment de les plantilles de professorat i un pla de digitalització que compensi l'ensenyament presencial. Atès que, si alguna cosa ens ha ensenyat aquesta pandèmia, és que la figura del docent és insubstituïble i que l'ensenyament públic ens iguala a tots, per això l’ensenyament presencial ha de comptar amb totes les garanties de salut possibles.