ANPE APOSTA PER L'EDUCACIÓ PRESENCIAL EN TOTES LES ETAPES i QUE ES MANTINGUI EL PROFESSORAT CONTRACTAT


25 Ago, 2021

aula

DAVANT EL PROPER CURS ESCOLAR, ANPE APOSTA PER L'EDUCACIÓ PRESENCIAL EN TOTES LES ETAPES. DEMANA QUE ES MANTINGUI EL PROFESSORAT CONTRACTAT DURANT LA PANDÈMIA PER ASSEGURAR LES MESURES HIGIÈNIQUES I SANITÀRIES, I QUE S’ABORDIN ELS DÈFICITS DE APRENENTATGES QUE S'HAN GENERAT

La ministra d'Educació i Formació Professional, Pilar Alegria presideix la Conferència Sectorial d'Educació on s'ha tractat de l'inici del pròxim curs escolar, de la situació a cada zona derivada de la pandèmia i s'ha acabat de definir el protocol davant de la Covid-19. La ministra d'Educació ha convidat a les comunitats autònomes a fer de l'educació una política prioritària i a mantenir els reforços del professorat per possibilitar la màxima presencialitat en totes les etapes i nivells en un entorn segur i saludable. Per la seva banda, les comunitats autònomes han demanat més inversió per afrontar el nou curs i un major marge per flexibilitzar les mesures quan la situació ho permeti.

Amb l'inici del proper curs, ANPE exigeix ​​una volta segura a les aules i recuperar la presencialitat en totes les etapes educatives. Per això, és imprescindible no només les mesures higièniques i sanitàries, sinó també que es mantingui el professorat que va ser contractat el curs anterior per fer front als efectes de la pandèmia.

En la Conferència Sectorial hagués estat important haver coordinat la contractació del professorat. Això hagués evitat desigualtats entre unes comunitats i altres pel que fa a l'aplicació de les mesures higièniques i sanitàries i als aprenentatges de l'alumnat. En el protocol Covid, que han acabat de perfilar en la reunió, es mantenen les principals mesures del curs anterior com l'ús obligatori de la mascareta a partir dels sis anys, els grups de convivència estable i la distància interpersonal de 1,5 metres, podent reduir-se a 1,2 metres en alguns casos. La ventilació freqüent i creuada també serà una de les mesures fonamentals a les aules.

Cal recordar que la majoria de professorat està ja vacunat, però l'alumnat, que és el grup més nombrós de la comunitat educativa, encara no ha rebut la pauta completa o no han estat vacunats, perquè els menors de 12 anys no tenen definit cap protocol en el pla estratègic de vacunació. A tot això s’afegeix que la variant delta està provocant una alta incidència de casos Covid-19 entre la societat. La vacunació del professorat i dels alumnes majors de 12 anys sense cap dubte reforçarà la seguretat en els centres educatius, però resulta del tot imprescindible també la baixada de ràtios, els suports i els desdoblaments de grups per fer front als dèficits d'aprenentatge acumulats des de l'inici de la pandèmia i per garantir un ensenyament més individualitzat.

ANPE aposta pel lideratge del Ministeri d'Educació i per la coordinació i consens de les comunitats autònomes en totes les mesures a fi de fer possible una volta segura i presencial en totes les etapes educatives, de reduir els efectes negatius que ha generat la pandèmia en el nivell acadèmic de l'alumnat, el que implica la contractació de professorat per activar la baixada de ràtios i els desdoblaments de grups necessaris per tal de garantir una major igualtat d'oportunitats.