ANPE CATALUNYA demana al Departament d’Eucació prioritzar la tercera dosi per als docents


10 Dic, 2021

covid

 

ANPE CATALUNYA DEMANA AL DEPARTAMENT D’EDUCACIÓ PRIORITZAR LA TERCERA DOSI PER ALS DOCENTS I ANTICIPAR-SE AL NOU ESCENARI HIVERNAL

Fa poques setmanes, es va anunciar el reforç de la vacunació per al personal sanitari, per a la població de risc i per als majors de 60 anys. Per això, ANPE demana que es prioritzi també la tercera dosi als docents i anticipar-se així al possible nou escenari després de les vacances de Nadal, quan l'entrada de l'hivern, la disminució en l'efectivitat dels vacunats i les reunions familiars, suposaran un augment previsible dels contagis, tenint en compte que els espais tancats són on el risc és més elevat per les condicions de transmissió principal del virus per aerosols i, per tant, on hi ha més vulnerabilitat i més necessitat de protecció.

Avui, s’ha publicat la RESOLUCIÓ SLT/3652/2021, de 7 de desembre, per la qual s'estableixen les mesures en matèria de salut pública per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de COVID-19 al territori de Catalunya.

En aquesta Resolució es recull, entre altres, que durant les últimes setmanes s’ha detectat un augment important a totes les franges d'edat i, en aquests moments, el grup de 5-14 anys és el que presenta una incidència setmanal més elevada.

Que, segons les últimes dades, Catalunya es troba en una fase d'alerta 3 (sobre un total de 4 fases), amb una valoració de situació de risc alt. Aquesta dada indica que s'està en una fase de transmissió comunitària sostinguda generalitzada i de difícil control amb pressió alta sobre el sistema sanitari, fet pel qual es recomana prendre mesures que garanteixin l'autoprotecció i reducció de la mobilitat, les aglomeracions o concentracions de persones en espais de concurrència pública (especialment en llocs tancats) i limitar les activitats o serveis de risc.

Per tot això, ANPE manifesta que, si la iniciativa del Departament és mantenir les escoles obertes i segures, caldria prendre mesures per garantir l'ensenyament presencial. Mesures com plantejar test d'antígens o PCRs per als docents a l'inici del segon trimestre, augmentar la contractació de professorat de substitució COVID i aplicar una reducció paral·lela de ràtios. Aquestes propostes ajudarien a protegir els docents del virus, permetent la continuïtat formativa dels nostres alumnes.

Finalment, donat que les autoritats sanitàries alerten que la protecció de la vacuna disminueix a partir dels 6 mesos, i els estudis preliminars advertits en un comunicat de les farmacèutiques afirmen que la protecció millora amb tres dosis, ANPE Catalunya considera que és del tot imprescindible plantejar ja una dosi de reforç per a tot el personal docent i la resta de la comunitat educativa, i anticipar-nos a l'escenari hivernal,  perquè això ens permetrà jugar amb avantatge davant el virus i garantir per a tothom al segon trimestre un entorn segur i sense interrupcions educatives.

#TerceraDosi #Docentsessencials #EscolesSegures