1 Hora Menys?


02 Sep, 2022

inaceptable

ANPE LAMENTA QUE L’ACORD SOBRE LA REDUCCIÓ DE L’HORARI LECTIU SIGUI D’APLICACIÓ A PARTIR DEL GENER DE 2023

Dimecres passat el Departament, a canvi de desconvocar la vaga i altres accions previstes a l’inici de curs, va proposar tornar a l’horari lectiu de 23h a primària i 18h a secundària a partir de gener de 2023. Ahir els sindicats van signar l’acord. Hauria estat bé que haguessin inclòs, com a mínim, el retorn del 1r. estadi als 6 anys i la reducció de dues hores per a majors de 55 anys.

Pensem que el Departament els ha colat un gol als sindicats convocants: quina diferència hi ha entre aquest acord i la proposta que van fer al mes de juliol? Aleshores van proposar una hora menys per a primària per al curs 2022/23 i una menys per a secundària al curs 2023/24, el que potser acabarà passant perquè ara els horaris ja estan fets i, si es refan, implicarà que els docents, especialment a secundària, hagin de deixar algun grup per agafar un altre i així quadrar una hora menys. O bé, que a l’igual que ha passat amb els currículums, es doni l’opció de poder continuar amb els horaris actuals, amb lo qual no podrem gaudir de l’hora menys aconseguida.

ANPE Catalunya, si bé es congratula d’aquest acord que ens permetrà tornar a l’horari previ a la crisi del 2010, considerem que s’ha fet molt tard i malament, perquè o bé suposarà més feina per als equips directius al desembre, ja que hauran de fer horaris nous, o bé serà inviable aplicar-lo aquest curs.

Tot plegat, quin desgavell, quina victòria més amarga!