Tornada a l'escola


28 Ago, 2020

tornada-a-l-escola

 

A falta d'una setmana per començar el proper curs escolar, ANPE exigeix ​​mesures sanitàries i de distanciament social per protegir la salut de la comunitat educativa en tots els centres. Aquestes mesures haurien d'estar unificades i consensuades amb les comunitats autònomes i liderades pel Ministeri d'Educació i Formació Professional per evitar la disparitat de criteris adoptats per les diferents comunitats autònomes en les instruccions de principi de curs.

Considerem que la reunió dels ministres de Sanitat i Educació i Formació Professional amb els consellers d'Educació ha arribat tard, a una setmana escassa de l'inici de curs, i que segueix sense solucionar pràcticament res, perjudicant seriosament la capacitat organitzativa dels centres, els docents i les famílies.

Les mesures adoptades, tant pel ministeri com per la Generalitat, són totalment insuficients per donar resposta a la situació a la qual ens enfrontem. A banda de l'ús de màscara a partir dels 6 anys, el rentat freqüent de mans amb gels hidroalcohòlics i el manteniment de la distància mínima de seguretat, mesures establertes pel govern en tots els espais públics i privats per controlar la propagació de la pandèmia, necessitem molts més recursos.

Es van passar molt de temps prometent espais i els docents que fessin falta i a data d'avui encara no tenim res, malgrat que és evident que per garantir la distància de seguretat són necessaris nous espais per a realitzar grups més reduïts d'alumnes; que per atendre aquests nous grups reduïts cal contractar més professorat, la qual cosa també ajudaria a compensar els aprenentatges bàsics no assolits en el curs passat i afavorirà l'ensenyament individualitzat.

Exigim també la implantació del servei d'infermeria escolar en tots els centres educatius. Ajudaria a detectar possibles casos d'COVID-19, realitzaria test a qualsevol membre de centre, assessoraria a famílies, professorat i alumnat, coordinaria les actuacions i mesures a prendre per controlar la propagació de la pandèmia o podria coordinar-se amb els centres de salut de referència .

També som conscients que la situació actual amb els brots que s'estan generant i exigeix ​​establir un Pla de Digitalització dels centres educatius. Aquest pla és fonamental per poder seguir el procés d'ensenyament aprenentatge davant un possible escenari de tornada a les aules de manera semipresencial o davant el tancament parcial o total dels centres educatius. Aquest pla hauria d'incloure: dotació de material tecnològic i de connectivitat, formació a professorat i a l'alumnat, i la creació i adaptació de plataformes digitals.

Finalment, demanem la implantació de la jornada continuada a primària per evitar repetir aglomeracions a l'entrada i sortida dels centres.

ANPE exigeix, davant la imminent obertura de centres, els recursos suficients que garanteixin la salut de la comunitat educativa. Perquè l’alumnat ha de tornar a l'escola i perquè els docents volem tornar als nostres centres, exigim a l'administració que compleixi amb les seves obligacions i proporcioni a tota la comunitat educativa la seguretat i certesa que requereix aquest inici de curs.

Per un curs escolar segur: Menys ràtio, Més professorat, Infermera escolar i Jornada Continuada!

informe-obertura-centres