La pressió dels sindicats i dels docents fa rectificar el Departament


06 Nov, 2020

infermera-escolar

El Departament d'Educació rectifica sobre la decisió de què fossin els docents els que acompanyessin a l'alumnat en la realització de les proves PCR. Finalment, serà personal sanitari i no docent el que supervisarà les “automostres” que s'hauran de fer els alumnes als instituts. 

Segons apuntava, Marc Ramentol -secretari general de Salut- "L'acompanyament a les escoles serà el que necessiti cada centre. I durarà el que faci falta el desplegament de personal sanitari".

Des d'ANPE  ens congratulem que el Departament hagi rectificat la seva postura, però considerem que no és suficient tenint en compte l'estat de pandèmia que assoleix el país. Seguim ferms reclamant la figura d'un infermer/a als centres educatius, per tal que gestioni els temes competencials que li són assignats. No podem tolerar que es continuï sobrecarregant els/les docents i els equips directius amb més tasques que no siguin les pròpies, ni acceptar cap responsabilitat que sobrepassi les nostres competències.

El Departament ha de tenir ben palès que, quan vessa el got, és que aquest ja s'ha sobrecarregat massa.

Era inacceptable!!!

FONT: https://www.ccma.cat/324/els-professors-no-faran-de-sanitaris-educacio-rectifica-i-no-supervisaran-les-pcr/noticia-amp/3058055/?__twitter_impression=true