Dia mundial de la seguretat i la salut en el treball


27 Abr, 2021

salut

El 28 d'abril se celebra a tot el món el Dia Mundial de la Seguretat i la Salut en el Treball, proclamat per l'Organització Internacional del Treball (OIT). La celebració consisteix en una campanya anual internacional per promoure el treball segur, saludable i digne. A més, es ret homenatge a les víctimes dels accidents de treball i les malalties professionals.

En aquest dia, ANPE segueix demandant les mesures sanitàries i laborals necessàries per afrontar l'últim tram de el curs en els centres educatius amb les majors garanties possibles, així com per a tots els processos pendents com oposicions d'Ensenyament Mitjà, Actes Públics, Comissions de Servei, etc.

Davant el dia mundial de la seguretat i la salut en el treball, ANPE INSISTEIX en les mesures necessàries per AFRONTAR UN ÚLTIM TRIMESTRE DE CURS SEGUR EN ELS CENTRES EDUCATIUS

L'objectiu del Dia Mundial de la Seguretat i la Salut en el Treball és la prevenció dels accidents laborals i de les malalties professionals. Es tracta de generar una cultura de la seguretat i salut en el treball per ajudar a reduir considerablement el nombre d'accidents en el treball i el de baixes per malalties laborals. En aquest sentit, ANPE porta molt de temps demanant que es reconeguin com a malalties professionals aquelles que podrien estar derivades de l'exercici de la professió i relacionades amb la salut mental, com ara l'ansietat o la depressió, i sol·licita que es tinguin en compte les possibles conseqüències de la pandèmia al respecte per posar en marxa mesures de suport psicològic i emocional per a docents, alumnat i famílies.

Així mateix, ANPE demanda que no es descuidin les actuacions preventives en els centres educatius perquè, de cara a l'inici del pròxim curs, es reuneixin les condicions de seguretat estructural, de seguretat en cas d'incendi, de seguretat d'utilització, de salubritat, de protecció enfront del soroll i d'estalvi d'energia, entre d'altres, i que es resolguin totes les deficiències en les obres de reforma, ampliació i millora que s'escometen en els centres durant l'estiu.

Finalment, ANPE continua exigint altres mesures per a la prevenció i la protecció de la salut del professorat i de tota la comunitat educativa, com ara:

Prioritzar i vacunar de manera immediata a aquells docents que encara no han començat amb la pauta de vacunació i aclarir, com més aviat, que procediment se seguirà amb els quals han estat vacunats amb una primera dosi AstraZeneca.

• Actualitzar els protocols de seguretat davant la COVID.

• Substituir immediatament les baixes de professorat.

• Dotar progressivament d’infermers/es escolars tots els centres educatius.

 

Catalunya, 27 de febrer de 2021