Vacunació 3ª Dosi


20 Dic, 2021

3ª-dosi--ja-

 

El passat 16 de desembre Sanitat va aprovar la tercera dosi per a majors de 40 anys, mesura que s'aplicarà progressivament. També es va aprovar administrar-la als menors de 60 anys vacunats amb AstraZeneca i que cada comunitat haurà de decidir com ho farà.

  • Les dosis de record es posaran a aquests nous grups començant pels més grans, els de 59, i s'anirà baixant fins a arribar als de 40 de forma progressiva.
  • Aquest reforç s'aplicarà a partir dels sis mesos de l'última dosi de vacuna amb ARNm. És a dir, les vacunes de Pfizer o Moderna.
  • Pel que fa als vacunats amb AstraZeneca, la tercera dosi s'administrarà als menors de 60, a partir dels tres mesos des de l'última punxada.

Des d’ANPE Catalunya reclamem:

Al conseller de Sanitat, Sr. Argimon, agilitzar el procés perquè aquestes mesures s’implantin ja.

Al conseller d’Educació, Sr. González Cambray, que es coordini amb Sanitat, per tal que tots els docents, com a treballadors essencials, es puguin vacunar ja de la 3ª dosi, especialment, perquè la majoria d’ells i elles van estar vacunats amb AstraZeneca i, en la majoria dels casos, ja han passat més de tres mesos.

I a tots dos, PCR i Test d’Antígens gratuïts per a tothom. L’administració, a part d’imposar normes i donar recomanacions, hauria de proporcionar i finançar els recursos per garantir la salut de la seva població.

Per últim, donat que ningú s’ha atrevit a demanar el tancament de les escoles abans del 22 de desembre (només haguessin estat un parell de dies), avançant l’entrega de notes del primer trimestre, afavorint així a controlar el desbocament de contagis que s’estan produint aquests últims dies, especialment a les escoles, i millorant les condicions dels centres educatius, ja que des del dia 15 no hi ha nomenaments i, per tant, no es poden cobrir les nombroses absències del professorat d'aquests dies; donat que no volen fer cas de baixar les ràtios i donat que tampoc han implementat mesures de ventilació als centres, a part de les que els hi surt gratis (obrir finestres), necessitem que al llarg d’aquestes vacances puguem aconseguir el major nombre de docents i alumnat vacunat, per poder afrontar el nou 2022 amb unes millors expectatives que les que tenim ara mateix, i poder mantenir el que s’han cansat de repetir durant tota la pandèmia: #escoles segures.