Nivell C2 de català, obligatori a partir de 2024!


27 Ene, 2022

important

A la trobada telemàtica del Departament amb les direccions dels centres educatius, s'acaba d'informar que a partir del 2024 serà requisit imprescindible el nivell C2 de català per a totes les persones que vulguin accedir a la funció docent a Catalunya i confirma que, a partir d'aquella data, aquest nivell l’hauran d’acreditar també tots els docents que estiguin en actiu.   

Segons han comunicat a les EOI i al CPNL hi haurà més proves (oficials, lliures...) i més grups perquè tothom pugui accedir a l'acreditació del nivell C2.

Accés a la informació, a partir del min 9,40:

Trobada telemàtica amb les direccions de centres educatius

Com si no tinguéssim prou amb tota la feina, formació i burocràcia que portem des de fa temps, als que afegim l’estrès, esgotament i desgast emocional d’aquests dos últims anys de pandèmia, el nostre estimat Departament, que no deu considerar suficient tot el que estem fent, malgrat donar-nos les gràcies reiteradament, justament ara ens posa aquesta “espasa de Dàmocles” sobre el nostre cap.

Donat el revol que va causar aquesta notícia, volem concretar el següent:

Hi haurà dues fases:

  1. Entre el 2022 i 2024, el professorat que acrediti el C2 obtindrà un increment de puntuació com a mèrit de baremació en les diferents convocatòries. Així sembla que augmentarà la puntuació actual en els concursos de trasllats, els concursos de mèrits, les oposicions docents o els estadis docents per tots aquells/es que obtinguin el C2.
  2. La segona fase començarà el 2024 i, de forma progressiva, es començarà a introduir com a requisit d'accés a la funció docent, a la borsa i per a tot el personal en actiu.

En aquests moments i fins al 9 de febrer, està oberta la inscripció per a l'obtenció de certificats de llengua catalana que convoca anualment la Secretaria de Política Lingüística. Això sí, inscriure’s per al certificat del nivell C2 té una taxa ordinària de només 55,75 euros!!!

Ja que la intenció del Departament, segons paraules del conseller, és que “aquest desplegament progressiu acompanyi el professorat actual perquè vagin adquirint aquesta acreditació”, ANPE li demana al conseller i al seu departament que aquest “desplegament progressiu” no suposi cap despesa extra per al professorat i, donat que a partir del 2024 serà un requisit imprescindible, que s’articulin els mecanismes necessaris perquè aquesta acreditació es pugui aconseguir com a formació al mateix centre de treball, tal com es va fer fa anys quan es va exigir el C1 a tot el professorat.

Nivell C2: Volem formació gratuïta i proves al mateix centre!

ANPE reclama que els professors puguin acreditar el C2 de català amb formació gratuïta al mateix centre de treball

El sindicat exigeix a Educació que el nou requisit no suposi cap despesa econòmica per als docents

Més informació: Web del Departament