Indicacions per a la vacunació del personal dels centres educatius


17 Feb, 2021

 

Amb l’objectiu de complir amb les previsions de l’Estratègia de vacunació front la covid-19 a Catalunya, i com a resposta organitzada per afrontar l’actual situació d’emergència sanitària provocada per la pandèmia, aquesta setmana està previst iniciar l’etapa de vacunació a Catalunya, en la qual es prioritza l’administració de dosis als col·lectius de tots els centres educatius públics i privats següents:

  • Personal docent, pers​onal d’administració i serveis, i personal d’atenció educativa;
  • personal extern que intervé al centre (personal de menjador, personal de neteja...).

​En aquests moments, ja són tres les vacunes que s’estan administrant dins de l’Estratègia de vacunació de Catalunya: la de Pfizer/BioNTech, la de Moderna/Lonza i, des del 9 de febrer de 2021, la d’Oxford/AstraZeneca.

Atesa la limitació en la disponibilitat de dosis de vacunes, s'ha establert un ordre de prioritat a l'hora d'aplicar-les, que es veu modificat per la incorporació de vacunes que van adreçades a diferents grups.

Actualment, la disponibilitat de dosis de la vacuna d’Oxford-AstraZeneca permet avançar la vacunació del personal dels col·lectius esmentats anteriorment que tenen entre 18 i 55 anys, excepte en els casos següents:

  • Persones amb immunodepressió greu (que inclou el càncer en tractament quimioteràpic), amb malaltia cardiovascular no controlada i malaltia hepàtica, renal, metabòlica / endocrina o neurològica greus, o amb antecedents d’al·lèrgia a algun component de la vacuna;
  • persones que han passat la covid-19 en els darrers sis mesos.

El personal que estigueu inclòs en un dels col·lectius esmentats, a partir d’avui podreu rebre un missatge de text (SMS), que us redirigirà a una aplicació per reservar hora, dia i lloc per vacunar-vos. Si la disponibilitat dels horaris, dies o llocs està completa, recomanem que ho torneu a intentar uns dies després, atès que les cites s’actualitzen cada setmana tenint en compte les vacunes disponibles.

​Actualment hi ha habilitats un total de 37 punts de vacunació a tot Catalunya, que es poden consultar a l’apartat de​ Vacunació covid-19 del web Canal Salut. L’horari de vacunació és​ de 9 a 12 hores i de 15 a 19 hores, però està previst que aquestes franges es vagin ampliant si fos necessari.

En tot cas, us demanem que la reserva de l’hora, dia i lloc per vacunar-vos afecti el menys possible l’activitat ordinària del vostre centre.

En el moment de la vacunació cal que porteu a sobre:

​Més informació sobre la vacunació

Web de Canal Salut