Afilia't Eleccions sindicals El defensor del profesor Formació Concurs de trasllats Oposicions Oferta d'ocupació pública Borse de treball


INFORMACIÓ SOBRE LA JORNADA CONTINUADA

  Des d' ANPE.cat, després d'haver-se aprovat la L.E.C. i coneixent ja la normativa a que ens hem d'atendre, hem decidit de posar fil a l'agulla per a que els nostres centres a Catalunya puguin decidir sobre el tipus de jornada que volen. Sabem que molts centres estarien disposats a treballar per elaborar un projecte de jornada continuada. Per això, aquest espai i el nostre sindicat estarà disponible per totes aquelles iniciatives dirigides en aquesta direcció, que nosaltres estimem la més encertada de les opcions horàries per raons pedagògiques i laborals. ANPE ha estat històricament el sindicat que millor ha defensat, fet més pedagogia i promogut més accions a favor de la jornada continuada. Necessitem un moviment que pugui començar des d'un nivell local i que pugui crèixer fins a convertir-se en un fet social, basat, des del respecte a altres filosofies, en el suficient coneixement científic i pedagògic al respecte. Aquest moviment necessita de la vostra aportació i col·laboració. El sindicat serà fòrum i altaveu de les vostres inquietuds i serà l'interlocutor amb l'administració, intentant acompanyant-vos en aquesta esperançadora singladura.  

20-06-2012 Com ja sabeu, ANPE CATALUNYA va celebrar el passat 14 d'abril de 2012 el II CONGRÉS DE JORNADA CONTINUADA a la Universitat de Barcelona. El congrés es va veure recolzat per un curs on-line que va tenir una acollida

20-06-2012. Els companys d'ANPE a la COMUNITAT VALENCIANA han aconseguit fer canviar el parer de la Conselleria i en 6 mesos es regularà l'Ordre de procediment per sol·licitar la JORNADA CONTINUADA.

Tot això reforça el que sempre us diem: NOMÉS ANPE ES PREOCUPA PER IMPULSAR DE VERITAT EL TEMA DE LA JORNADA CONTINUADA. ELS DEMÉS PARLEN I PARLEN PERÒ A LA HORA DE LA VERITAT NO FAN RES...

FELICITATS A TOTS ELS COMPANYS I COMPANYES D'ANPE VALENCIA PER LA SEVA FITA!!

US ADJUNTEM LA NOTÍCIA COMPLERTA EN AQUEST LINK

02-03-2012. Encara que sembli increïble, molts agents educatius (entre d'ells alguns sindicats que s'oposaven a la implantació de la JORNADA CONTINUADA o que senzillament no van fer-li cap cas en un moment propici per haver-la impulsat) ara volen "apuntar-se al carro" perque veuen clarament que serà una opció a tenir en compte. Que quedi clar que només ANPE CATALUNYA ha apostat per la JORNADA CONTINUADA des d'un principi, i que molt sovint hem lluitat sols perque els docents la puguin gaudir. Amb l'opció d'implantació inminent d'aquest tipus de Jornada a secundària veiem que el nostre esforç ha portat resultats.

De totes maneres, estem contents de veure que ara més gent vegi que "canviar no és bo ni dolent, senzillament és inevitable" (conclusió del congrès sobre JORNADA CONTINUADA que ANPE va celebrar a l'any 2007)

Us adjuntem un nou article sobre JORNADA CONTINUADA al canal 3/24 de notícies:

LINK A LA NOTÍCIA.

03-10-2011.Un altre article de LA VANGUARDIA, escrit per Alicia Rodríguez de Paz on es parla de la implantació a l'Estat de la JORNADA CONTINUADA, amb pros i contres. És important que coneguem també les raons contràries a la nostra proposta, per poder tenir una visió més àmplia sobre el tema.

PODEU LLEGIR L'ARTICLE SEGUINT AQUEST ENLLAÇ

02-10-2011.El debat ja està en marxa i cada cop veiem més notícies que parlen de la ideonitat (o no) de la JORNADA CONTINUADA a primària i secundària. Aquest interessant article aparegut a LA VANGUARDIA, escrit per Maite Gutiérrez parla de la sobrecàrrega d'hores lectives que pateixen els nens i nenes a l'Estat Espanyol.

PODEU LLEGIR L'ARTICLE SEGUINT AQUEST ENLLAÇ

30-05-2011. Finalment us podem presentar el video dels "Matins de TV3" on surt Pere Ciudad, president d'ANPE CATALUNYA, defensant la postura de la JORNADA CONTINUADA i debatint el tema de la sisena hora.

PODEU VEURE EL VIDEO SEGUINT AQUEST ENLLAÇ

14-04-2011. En el següent link podreu llegir les conclusions del V Congrès Nacional per a la Racionalització dels horaris Espanyols. Les seves conclusions es troben dividides en quatre taules rodones relacionades amb temes d'interés com "Conciliació i competivitat", "Conciliació d'estudi, treball i oci" o "Conciliant amb humor". Esperem que ens pugui servir de reflexió i informació a l'hora de defensar la nostra postura.

Llegiu aquí les conclusions de l'últim congrès nacional

01-03-2011. Ser pares/mares treballadors/es avui en dia és molt complicat, gràcies als llarguíssims i incòmodes horaris imposats injustament per la nostra cultura. Ja sabeu el que pensem: Horari curricular pel matí i extraescolars i sisena hora per la tarda. S'acabaria amb el trasbals de buscar centres d'estudi, d'esports... molt sovint a kilòmetres de distància, i tot el que això comporta (despeses, transport, molèsties, incomoditats, stress...)

Llegiu aquí un article que exposa les dificultats per les que passen infants i progenitors. Dóna que pensar.

22-02-2011. Continuant amb la discussió sobre la validesa de les jornades laborals llargues (o partides), aquí teniu una entrevista a Ignasi Buqueras, president de la Comissió per a la Racionalització dels Horaris Espanyols.

Llegiu aquí la entrevista.

16-02-2011. Us passem un interessantíssim i molt concís article d'opinió de Julio Almeida (Catedràtic E.U. de Sociología. Universidad de Córdoba) que parla sobre els beneficis de la jornada continuada i l'enquistament dels horaris hispànics en el subconscient col·lectiu espanyol (que encara pensa que quantes més hores es treballa, i més llarga és la jornada, millor. Llàstima que tots els païssos capdavanters pensin que és un concepte totalmente erroni i improductiu) Llegiu aquí l'article